申請討論區帳戶
樓主: ericng

HKAS水口觀測站 - all sky cam image

原帖由 BillYeung 於 2008-11-23 21:19 發表

Haha.... Betty,

除左幫手影相, 你仲要在指紋鎖上印指模.

P.S. 記得E貓活動相比Canon 出會訊!!!!!!!!!!

哈哈, 幫手影相? 無問題! 如果大家"驚"既, 每次去觀星營時就記得帶 d 可遮住塊面既物件以免誤被攝入鏡頭...

係, 收到, 會盡快send 俾Canon...
嘩,Betty姐開班,我第一個報名呀!!

我曾經立志要做Betty姐二號,影多啲花絮相貼出來架~~ 不過實在係未夠班,好多時事後才想起:「咦,點解頭先唔影返幾張相呢....」
Betty姐,快啲傳授你啲功力俾我啦
今晚的all sky cam image. 有雲, 有煙霞!!!
20081123-10 sec-1.jpg
或者我可能會邀請大名鼎鼎既蒙姐同白面人作親身示範教大家點影高難度既寫實相...  

你遲咗啦,我今日請咗佢地出來「教」我影相啦
呢排好難請到佢地架
觀星營有 BB (Betty+Bug) 加盟在現場教影星空,一流配撘 !

AC
11月24日晚的all sky cam image.
20081124-10 sec-1.jpg
Eric今晚在埋頭苦幹的樣子
原帖由 Bug 於 2008-11-24 01:04 發表

你遲咗啦,我今日請咗佢地出來「教」我影相啦
呢排好難請到佢地架

無錯, 佢地係好難請. 加上佢地既威望比早排 Canon 所邀請的嘉賓不弱! 如果開班, 能請到佢地, 真係三生有幸, 一定會有不少鏡頭面向佢地!
原帖由 Betty 於 2008-11-25 23:21 發表

無錯, 佢地係好難請. 加上佢地既威望比早排 Canon 所邀請的嘉賓不弱! 如果開班, 能請到佢地, 真係三生有幸, 一定會有不少鏡頭面向佢地!

Betty , 我地果 d 係臭名, 點可以同嘉賓相提並論呀... 你唔好起度亂講啦, 咁會嚇親其他會員...
你地既大名係人都知架啦。蒙姐仲剛剛成為吹水學Master添呀,真係恭喜哂呀!!
Betty姐,想唔想睇吓蒙姐既「畢業相」呀?