申請討論區帳戶
樓主: lkmeva

香港至烏魯木齊交通事宜

去西安都好..................
原帖由 moomi 於 2008-4-8 16:16 發表

你在那個站CHECK??? 是南方航空嗎?

http://jipiao.kooxoo.com/
原帖由 oldfield 於 2008/4/8 14:44 發表
謝謝你們的努力!

是兩程價錢嗎?

似乎停兩小時以上,否則不應那麼長.... 如果機場附近有地方可以走走,也不失為一個選擇

人民幣CNY4,060 + Tax  168 (per pax) 是來回深圳<->烏魯木齊價
在鄭洲停1小時, 我想是上落客吧
如果大家考慮去西安, 似乎在港出發都是差不多價錢 (人民幣得好快),
港龍 來回香港--西安 HK$2940.00+471 = $3411
30 July KA940 HKG  08:20 XIY  11:10
2 August KA941 XIY  12:00 HKG  15:00

如果大家有ASIA MILES, 也可以考慮用20000 MILES 換來回機票

不過西安轉車問題要研究一吓
西安<=>烏魯木齊的機票都好平

所以,香港 直航 西安,在西安玩2~3日,
再由 西安 飛 烏魯木齊 去睇日食,應該是幾好的選擇
原帖由 KST 於 2008-4-8 16:56 發表
西安烏魯木齊的機票都好平

所以,香港 直航 西安,在西安玩2~3日,
再由 西安 飛 烏魯木齊 去睇日食,應該是幾好的選擇

我相信中間的行程很難安排,要是一兩個人可以 join local tour, 但是這麼多人,還是專心 "轉機" 吧
我都係咁話,轉機唔係太大問題,最緊要係去得到目的地,同埋唔洗花額外太多時間。如果價錢可以around$4000左右...相信會更好...
國內機票網的報價如下,以前出差都試過一次,都ok
此乃單程價,折扣價有限制使用條款。

好似幾平咁喎......
原帖由 cycy630 於 2008/4/8 14:43 發表
有無check 過国內travel agency ah?
www.yxyou.cn
我公司有用過吓啦, 但我唔認識佢地 :)
但睇過website , 就好似得得地 !

我想信cycy630提及的是有關訂機票, 其實我們亦有問過內地的旅行社, 但一般情況是多數未能覆實.
跟網上找到機票價格的情況一樣, 其實都是一個參考報價, 要真正訂的時候才知道能否做到那個價錢.

參加者可以考慮自己訂票, 如南方航空公司有 online booking, 可能較我們團體購票更平.

但學會團購則以穩陣及有保証為原則, 而中旅就可以確認了價錢就保証可以留到機位.