申請討論區帳戶
查看: 18843|回復: 35

2009年5月 - 大嶼山石壁營 - 花絮

Hello, 最近很忙, 很久沒去觀星營和上來這裡 post 相了...

剛過去的五月觀星營, 地點是非常適合我這個 busy girl - 大嶼山, 因為大嶼山交通便利, 不用坐限時限侯的船, 隨時可坐車入營離營. 雖然當天下大雨, 我也曾想過不去, 因為落雨無星睇, 去黎做乜? 可是為了要見見很久沒見的大家, 去去傾計都無妨, 便在當天三四點自行坐車入營.

那次的觀星營, 真的令我眼界大開! 雖然落大雨, 節目仍然那麼豐富, 多謝是次觀星營既搞手: Bill, Eric, Pauline....(如漏人名, 請見諒.)

唔講咁多, 讓我 post下當天拍的無聊相...

日期: 2009年5月23至24日
地點: 大嶼山 石壁 紅十字會營

一去到紅十字會營, 就見到大家已經坐喺到聽 Eric 講野....

評分

查看全部評分

依........得一張
其他呢???????

你第一日識"番茄炒蛋"咩, 冇得一年半載, 都唔駛指以佢會出齊相!
呀...係...係...睇我 d 相真係要忍耐...

唔記得寫低: "相會繼續出, 請大家忍耐."

擒日寫寫吓, 忽然有野做, 唔得閒.
..........

評分

查看全部評分

出面落緊大雨...
也無阻 Eric 講野興致!

Eric 簡單講完當天活動情況後, 便開始另一活動, set 大鏡...
無錯, 下雨天在室內 set 大鏡! 緊係! 今次主題係 《擎天巨鏡探穹蒼》, 大鏡係是次活動既主菜, 唔拎佢出黎 show 下, 有乜好玩? 由於大家全聚在同一屋簷下, 點都一齊玩下 set 鏡...
唐生真勤力!
............