申請討論區帳戶
查看: 39081|回復: 31

Canon 7D???

唔知係唔係真?
http://www.cpanet.cn/gcms/end.php?news_id=10908

1.采用1200万象素的全玏幅CMOS传感器

2.连拍速度为5fps,最多连拍21张RAW格式照片

3.有自舱除尘功能

4.采用35区分区测光系辏,具有中央3.5%区域喴测功能

5.采用15喴高精度十字对焦喴AF系辏,中央对焦喴支持F2.8光圈高精度对焦

6.取景器邺野率96%,放大倍率为0.71X

7.采用3.0英寸、92万像素LCD(640×480 VGA)

8.感光度范围是ISO50-3200,并可扩展至ISO6400或12800

9.采用镁铝合金机身,外及接缝亲输过防尘、防滴亲理

10.采用最新的DIGIC III影像亲理器,具有14bit亲理能力

11.具有HDMI接口

12.支持800万像素下16:9模式拍摄

13.不支持EF-S镜谚

14.支持LCD Live View Mode取景功能

15.兼容EOS 5D的手柄及谌池

Price: 12,800元
好吸引喎, 都唔知係唔係真既.....
原帖由 billycheung 於 2007-12-31 21:27 發表
好吸引喎, 都唔知係唔係真既.....

如果係真,服務我五年20d可以榮休了

如果係真. ISO 32000?? 我都想轉幾....
7D未出之前,不如大家睇下NIKON最新全片幅機既HIGH ISO表現...

http://www.dchome.net/viewthread ... &extra=page%3D1
haha 真係放毒啦.
原帖由 billycheung 於 2008-1-1 21:38 發表
haha 真係放毒啦.

哈哈...billy尋日都體驗過高速full frame機既威力!! 不過,我都好期待7D既來臨....將會係一部值得期待既FF相機。
如果7D有D3的NR質數就好了
心情好矛盾,5d買了3個月又話出7d,仲要平咁多