申請討論區帳戶
查看: 8530|回復: 7

「田記」誠邀觀星同好幫手.....

「田記」都有好多年冇攪天文活動,諗返起好多年前,幸得hkas多位會員幫手帶活動,令到我校學校得益唔少。今年9月21日,我地學校攪左個「迎月晚會」,內容主要係讓學校家長及學生一齊玩下,食下野。當晚其中一活動,初步想攪個觀星晚會,但我實在太耐冇攪,而且我一個人實在孤掌難鳴........因此,想係呢度邀請各位同好,如有時間有興趣,當晚到田記幫幫手,順便推廣下天文。
如有興趣,萬分感激,請在此留名作實.....亦希望,如果有器材既同好,都可以帶埋黎,讓我d學生家長可以大開眼界...

資料: 田記即「保良局田家炳千禧小學」
地點: 大埔大埔公路鹿茵山莊旁....
日期: 2012年9月21日
時間: 6:30-9:30(暫定)
有晚餐供應,費用全免
helper目標人數: 5人(更多亦歡迎)
mike_leung

我可以到來幫手

LCS
回復 1# mike_leung

------

我帶埋C6來.
回復 1# mike_leung
我帶C8來
Thank you everyone!
多謝各位既參與!
提提大家,活動日期: 2012年9月21日(星期五)
時間: 6時後
活動完結: 9:30pm
活動內容: 觀星,canon lau負責講座(多謝佢)及吹水.....  
有晚餐供應(不用付費,但不知是否合大家既口味),大家亦可以先食左晚餐先黎或帶外賣
極之希望各位可以帶埋望遠鏡出席,雙筒鏡亦可.......
回復 6# mike_leung

田記活動